Četvrta pobjeda kadeta na Mediteranskom prvenstvu
19.02.2020

Kadetska reprezentacija ostvarila je četvrtu pobjedu na 17. Mediteranskom prvenstvu koje se održava u Atini, na kome je doživjela samo jedan poraz.

Izabranici trenera Brana Božovića u prvom meču trećeg dana prvenstva savladali su Sjevernu Makedoniju 22:17 (8:7, 7:3, 7:7) i osvojili 4,5 od mogućih pet bodova.

U prva četiri meča na prvenstvu, naši kadeti savladali su Maroko (20:14), Hrvatsku (22:16) i Tursku (23:16), a jedini poraz doživjeli su od Španije (20:17).

Naša reprezentacija uoči posljednjeg kola grupne faze nalazi se na drugom mjestu u grupi sa 17,5 bodova, šest manje od prvoplasirane Španije.

Najzaslužniji za pobjedu protiv Sjeverne Makedonije, bio je Luka Vukićević sa devet golova, Darko Pejović postigao je četiri, a Arsenije Dragašević i Radojica Čepić po tri gola.

U strijelce su se još upisali Luka Nikolić, Luka Barjaktarović i Nikola Đurković.

Posljednji meč grupne faze, Crna Gora će odigrati u srijedu od 17.45 sati protiv Tunisa.

Za generaciju koju predvodi trener Brano Božović prvenstvo Mediterana je sjajna prilika za nastavak uigravanja za prvenstvo Evrope B divizije koje ih očekuje u avgustu u Podgorici i na kome žele da izbore plasman u A diviziju.

© Rukometni savez Crne Gore 2018