facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" savladale Srbiju i došle na korak od prvog mjesta u grupi

seniori
Crna Gora savladala Srbiju (31:30) u Zrenjaninu u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u nedjelju (18 sati) duel istih rivala u "Bemax areni"."

Momenat inspiracije i kreativnosti riješio je veliki derbi - 54 sekunde prije kraja, kada su imale pravo na samo još jedan pas, rukometašice Crne Gore su osmislile fenomenalnu akciju i dale gol za pobjedu nad Srbijom (31:30) u Zrenjaninu u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pravio se blok, svi su očekivali pas za šut Jelene Despotović, ali je Tatjana Brnović „podvalila” loptu Itani Grbić, koja je izbila sama pred Jovanu Risović i rutinski ju je savladala.

Domaće su pokušale da izbore remi, ali je Jovana Jovović izgubila loptu. Time je poništen veliki povratak izabranica Uroša Bregara u drugom poluvremenu, nakon što su gotovo sve vrijeme gubile...

Crna Gora ima maksimalan učinak na polovini kvalifikacija za EHF Euro 2024 i praktično je, već sada jasno da će osvojiti prvo mjesto u grupi, što donosi i lakši žrijeb za smotru najboljih selekcija kontinenta.

Matea Pletikosić je bila najefikasnija sa devet golova, Itana Grbić i Anastasija Marsenić su upisale po pet, dok su Tatjana Brnović i Jelena Despotović četiri puta zatresle mrežu rivala.

Isti rivali odmjeriće snage i u nedjelju u 18 sati u „Bemax areni“.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×