facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Za plus sedam i oproštaj kakav zaslužuje Nemanja Grbović

seniori
Crna Gora protiv Italije u revanšu baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo juri minus od šest golova, posljednji meč u reprezentaciji za Nemanju Grbovića.

Veliki izazov, jedan od najvećih u nekoliko posljednjih godina je pred momcima koji su Crnoj Gori donijeli toliko radosti.

Šest golova je razlika koju će juriti naša reprezentacija protiv Italije nakon poraza u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.

Težak, ne i nemoguć zadatak u paklenoj atmosferi koja se očekuje u "Morači".

Ukoliko Crna Gora slavi sa šest razlike, putnika na Svjetsko prvenstvo odlučiće sedmerci!

Spremni su naši momci da ostave srce na terenu, pokažu da su u Konversanu imali samo loš dan i naprave podvig protiv Italije za plasman na Svjetsko prventvo.

Svjesni težine zadatke, uvjereni da mogu do cilja nošeni podrškom sa tribina najveće crnogorske dvorane.

To su poruke lijevog krila Miloša Vujovića koji će igrati iako je magnetna rezonanca pokazala da mora na operaciju ramena i pivota Nemanje Grbovića koji će u nedjelju odigrati posljednji meč u dresu nacionalnog tima za koji je debitovao prije 15 godina.

"Biće čudno, ali mislim da sam u svakom trenutku dao sve od sebe i nadam se da ću imati prelijep oproštaj, da će ova generacija izboriti još jedno prvenstvo svijeta", poručio je Grbović.

Čuveni pivot smatra da je pravo vrijeme za oproštaj.

"Tu sam dugi niz godina, dolaze mlađi i njima bi trebalo pružiti priliku. Naravno, pretpostavljam da će mi reprezentacija mnogo faliti", istakao je Grbović.

A, prije nego se pozdravi za drugovima iz reprezentacije sjajni Pljevljak želi da učini sve da se Crna Gora nađe na još jednom velikom takmičenju - desetom od obnove nezavisnosti.

"Očekujem mnogo bolji meč i plasman na Svjetsko prvenstvo", nema dilemu Grbović.

Smatra i da je duel na jugu Italije bio među lošijima koje ova generacija odigrala.

"Mislim da možemo mnogo bolje. Znali smo da su Italijani borbeni, ali ne znamo šta je razlog naše loše igre. Da li je umor ili smo potcijenili rivala, iako smo govorili da to ne smijemo da uradimo", naglasio je Grbović.

Minus šest nije mala razlika...

"Tako je, ali imamo revanš u 'Morači', mislim da možemo da preokrenemo - sve je moguće, vjerujem da ćemo uspjeti".

Odbrana Crne Gore u Konversanu nije bila na nivou, a nije ni pomogla još jeda dobra partija golmana Nebojše Simića.

"Moramo da igramo mnogo bolju odbranu nego u u prvom meču - prepoznatljivi smo po njoj i ako budemo na nivou mislim da neće biti problema ni u odbrani, ni u napadu. Od odbrane sve kreće", zaključio je Grbović.

Miloš Vujović smatra da on i njegovi saigrači moraju sjutra pobijediti Italiju. Krivicu za debakl u prvom meču vidi upravo u sebi i saigračima. Smatra da su ponovo ponovili grešku iz prošlosti i imali pristup “lako ćemo” protiv timova koji su objektivno slabiji od njih.

“Pred nama je bitna utakmica iz koje moramo izaći kao pobjednici. Mi igrači smo za sve krivi zato što konstantno ponavljamo greške kad igramo protiv slabijih. Uvijek pristupamo utakmicama sa “lako ćemo”. Kao i protiv Grčke kada su nam pokazali da sa takvim pristupom ne možemo i dobili nas tri razlike. Ipak već u revanšu u Podgorici smo ih pobijedili sa 10 razlike i pokazali da smo bolji tim, pa se nadam da će i ovoga puta biti tako. Međutim, ovoga puta je drugačiji rezultat, gubimo sa šest razlike, veliki je pritisak na nama. Moramo pristupiti meču puno ozbiljnije. Biće izazvono pobijediti Italiju sedam razlike, zahtjevno, tesko, ali ne bježimo od cilja, znamo da smo favoriti i svi mi želimo da pobijedimo i da nastavimo kontinuitet igara na Svjetskim prvenstvima“, započeo je krilni rukometaš naše selekcije.

Smatra da ih Italijani nisu iznenadili u prvom meču. Očekivali su da će „azuri“ igrati upravo tako kako su igrali, ali priznaje da odbrana nije bila na nivou.

“Moje mišljenje je da nas nisu iznenadili sa njihovim napadom. Očekivali smo te njihove prodore sa šest metara da će da igraju jedan na jedan igru. Uspjeli su jer nam odbrana nije bila na nivou. Krila su im bila jako raspoložena. Smatram da u Podgorici to neće moći. Pružićemo bolju i kompaktniju odbranu. Krila ćemo zatvoriti i neće biti prolaza sa šest metara. Nisu nas iznenadili, ali pristup je bio loš i to je naša loša strana što kad igramo sa slabijim ekipama pristupamo sa “lako ćemo”. Brzo dobijemo povratnu informaciju da mi još uvijek nismo taj nivo i ne možemo to da priuštimo sebi. Moramo da krenemo jako, moramo da stvaramo prednost, da pokažemo da u Podgorici neće moći da pruže ono što su u Konversanu“, jasan je Vujović.

Ono što svakako brine i što je sigurno uticalo i na rezultat u Konversanu jeste njegova povreda ramena koja se dogodila u prvih 10 minuta igre. Otkriva da će morati na operaciju, ali i da ga trenutno to ne zanima.

“Ta povreda me je malo sputala, desila se u prvih 10 minuta, nisam očekviao da bi moglo tako da mi iskoči rame. Bio sam na magnetnoj rezonanci i oštećeno mi je rame i doktor je rekao da ću morati da se operišem. Ali, ne želim o tome da razmišljam, sjutra je utakmica pred našim navijačima i odigraću kao da se ništa nije dogodilo. Moramo pobijediti sedam razlike, Italijani su nam ostali dužni, a dugovi su za vraćanje“, zaključio je Vujović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×