facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Budućnost pobjednik Kupa Crne Gore za seniorke

seniori
To je 14 trofej pobjednika Kupa Crne Gore za Budućnost, a ukupno 25 računajući i osvojene u periodu postojanja SFRJ, Jugoslavije i SCG.

Rukometašice Budućnosti pobjednice su Kupa Crne Gore za 2020. godinu – u finalnom meču koji je odigran u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici savladale su ekipu Levalea 2010 rezultatom 38:14 (21:4).

To je 14 trofej namijenjen pobjedniku Kupa Crne Gore za Budućnost, a ukupno 25 ukoliko se računaju oni osvojeni u periodu postojanja SFRJ, Jugoslavije i državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Na ovom duelu na klupi dvostrukog šampiona Evrope debitovala je Bojana Popović, a u sastavu nijesu bile Jovanka Radičević i Valerija Maslova, dok se Andrea Lekić oporavlja nakon operacije.

Bojana Popović, trener Budućnosti

Bila mi je čast da danas vodim ovu ekipu. Bilo je važno da djevojke uživaju u utakmici, da osjete na pravi način finale Kupa i osvoje prvi trofej u sezoni. Ljepše je kad sve kako na ovaj način, sada se okrećemo novim izazovima koji su pred nama u Ligi šampiona.

Trofej namjenjen pobjedniku Kupa, kapitenki Budućnosti Majdi Mehmedović uručio je predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda.

Statistika utakmice Budućnost – Levalea 2010

Anastasija Marsenić je bila najefikasnija u pobjedničkom timu sa sedam golova, dok su Katarina Džaferović i Nikolina Vukčević postigle po šest.

U redovima tima iz Nikšića najbolja je bila Nataša Ćorović sa šest golova.

Dragan Đurđevac, trener Levalea 2020

Ovo je kruna sezone za naš klub poslije prošle sezone u kojoj smo bili neporaženi u ligaškom dijelu takmičenja. Nagrada za djevojke da vide svoj kvalitet i da se neke od njih i lično dokažu protiv najboljeg tima u državi. Čestitke Budućnosti na osvajanju trofeja, a mi smo pokazali zavidan kvalitet, iako ovo nije naša najbolja igra.

Do dvocifrene prednosti, „plave“ su prvi put stigle u 19. minutu kada je Nikolina Vukčević iz kontre pogodila za 14:4. Već do velikog odmora prednost je uvećana na 17 razlike – 21:4.

U nastavku su priliku dobile sve igračice u timu iz Podgorice, a jedina dilema bila je konačna razlika.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×