facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Bjelorusija daleko od nivoa Crne Gore, ali se ne smije potcijeniti"

seniori
"Očekuje nas dvomeč protiv reprezentacije koja nije bezazlena", kazala nova selektorka Bojana Popović.

Konferencija za novinare Rukometnog saveza Crne Gore na kojoj je predstavljen novi stučni štab ženske seniorske reprezentacije održana je u prostorijama Saveza.

Nakon potpisivanja ugovora, predsjednik Saveza Petar Kapisoda, nova selektorka Bojana Popović i njena prva saradnica Maja Savić, govorili su o očekivanjima od predstojećeg baraža protiv Bjelorusije za plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji koje se održava u decembru ove godine.

Iako su Olimpijske igre u Tokiju najvažnije takmičenje koje „lavice“ očekuje ove godine, fokus je samo na predstojeći dvomeč protiv reprezentacije bivše republike SSSR-a, u kojem je potrebno opravdati ulogu favorita i izboriti učešće na 15. uzastopnom velikom takmičenju nakon obnove nezavisnosti.

Reprezentacija je u popodnevnim satima odradila prvi trening u sklopu priprema za prvi duel protiv Bjelorusije koji se u petak igra u „Bemax areni“ u Podgorici, dok je revanš na programu 20. aprila u Minsku.

Bjelorusija je daleko od nivoa reprezentacije Crne Gore, ali se ne smije potcijeniti, kazala je Popović.

Uz zahvalnost Savezu na ukazanom povjerenju, Popović je navela da osjeća veliku čast i zadovoljstvo.

"Očekuje nas dvomeč protiv reprezentacije koja nije bezazlena, naročito poslije svih stvari koje su se dešavale - mislim na kvalifikacije, zatim Ligu šampiona, gdje je došlo do pražnjenja", rekla je Popović.

Ona je istakla da je za oba meča važan pristup, navodeći da vjeruje da će kroz te dvije utakmice reprezentacija graditi ono što joj je potrebno za naredan period i Olimpijeske igre.

"Kvalitet je tu, jači smo za Jelenu Despotović i Tatjanu Brnović, koja je još rovita, a vidjećemo tek koliko će moći. Nadamo se da će polako dizati formu, kao i Despotović, a svi znamo da, nakon preležane korone, nije lako igrati. Sigurna sam da će sve djevojke željeti da pruže najbolje što imaju i dobrom energijom dočekamo ljeto i pripreme za Olimpijske igre", rekla je Popović.

Ona je naglasila da je fokus na dvije predstojeće utakmice.

"Bjelorusija je daleko od našeg nivoa, ali danas svi igraju rukomet i nikoga ne smijemo potcijeniti. Fokus je samo na Bjelorusiju", rekla je Popović.

Njena prva saradnica u stručnom štabu, nekada saigračica u Budućnosti i reprezentaciji Maja Savić kazala je da duguje veliku zahvalnost Bojani koja je predložila za mjesto prvog saradnika i Savezu koji je prihvatio.

"Ukazano mi je veliko povjerenje - trudiću se da ga opravdam", kazala je Savić, koja odlično poznaje generaciju igračica rođenih 1996. i 1997. godine, koje su predvodnice novog talasa crnogorskog rukometa.

Predsjednik Petar Kapisoda kazao je da če predstojeći dvomeč biti i prva akcija nove selektorke Bojane Popović, navodeći da je smatra ključnom karikom u nedavnom uspjehu.

"UO odlučio se za domaće trenere i na klupi muške i ženske reprezentacije imamo naše proslavljene reprezentativce i stručnjake. Nadam se dugogodišnja rješenja za naše selektorske pozicije. Kao i do sada Rukometni savez pružiće svu moguću podršku stručnom štabu u kojem će, na moje veliko zadovoljstvo, Bojanina prva saradnica biti Maja Savić", rekao je Kapisoda.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×