facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Lovćen i Komovi u finalu Kupa Crne Gore

seniori
Lovćen - Komovi u četvrtak u 18 sati u finalu Kupa Crne Gore. Tim sa Cetinja igra za 11, a Komovi za drugi trofej namijenjen pobjedniku Kupa.

Lovćen i Komovi igraće u finalu Kupa Crne Gore koje je na programu u četvrtak u 18 sati na Cetinju.

Tim sa Cetinja igra za 11. trofej namijenjen pobjedniku Kupa, dok su Komovi bili najbolji u ovom takmičenju 2019. godine.

U polufinalnim duelima, Lovćen je savladao Budvansku rivijeru Budva 31:30, dok su Komovi slavili protiv Berana 1949 rezultatom 24:20.

U jednom od najuzbudljivijih mečeva u crnogorskom rukometu posljednjih godina, branilac trofeja i domaćin završnog turnira – Lovćen slavio je protiv Budvanska rivijera Budve, golom Igora Markovića na prazan gol, četiri sekunde prije kraja.

Nemanja Drakulović je 41 sekundu prije kraja pogodio za 30:29, a Dejan Dragnić uzeo tajm-aut 18 sekundi kasnije. U napad je otišao i golman Lazar Pešić, koji je savladao Vuka Borilovića, ali je iskusni Marković tražio da se odmah izvede lopta i sa centra uveo svoj tim u finale.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Drakulović sa sedam, dok je gol manje postigao Igor Marković. Sjajan je bio i Borilović sa 15 odbrana.

U redovima tima iz Budve, jedinom timu je savladao Lovćen u posljednjih 18 mjeseci (36:24 u Mini ligi za prvaka), najbolji je bio Radivoje Đođić sa osam, dok je Marko Simović postigao šest golova.

Komove je do pobjede u derbiju sjevera predvodio Balša Račić sa šest golova, dok je Nemanja Marsenić pet puta zatresao mrežu rivala.

U redovima Berana 1949 istakao se Nemanja Đurašković sa devet pogodaka.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×