facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Kadetkinje počele pripreme za Evropsko prvenstvo u Podgorici

seniori
Evropsko prvenstvo u Podgorici na programu je od 5. do 15. avgusta, rivali u grupi su Danska, Austrija i Švajcarska.

Nakon najboljih crnogorskih juniorki, od danas su na okupu i najbolje igračice naše države u uzrastu kadetkinja. Generacija igračica rođenih 2004. i 2005. godine, koju predvodi trener Ivan Terzić, počela je pripreme za Evropsko prvenstvo za igračice do 17 godina, koje se od 5. do 15. avgusta održava u Podgorici.

Igračice i stručni štab nacionalnog tima na prvom treningu u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici, pozdravio je predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda, koji im je poželio uspješan rad, sa željom da spremno dočekaju početak smotre 16 najboljih selekcija Starog kontinenta.

Crna Gora će igrati u grupi A, a rivali su Danska, Austrija i Švajcarska. Prvi protivnik je Danska u duelu koji je na programu 5. avgusta.

Na spisku trenera Terzića su golmanke Andrea Škerović, Marija Marsenić (Budućnost) i Teodora Marković (Levalea), krila Marija Bigović i Snežana Ćorović (Levalea), Ivana Vujadinović, Lana Pavićević, Nikoleta Radmanović i Jovana Jovanović (Budućnost), bekovi Nađa Micevska (Zeta), Kristina Arsenijević, Mia Ražnatović, Itana Brković, Nikolina Marković, Anđela Milošević, Maša Mitrović i Jelena Vukčević (Budućnost), Sara Burić (Trebjesa) i Katarina Šutović (Levalea), te pivoti Tijana Lutovac, Ema Kolić i Nada Rakočević (Budućnost).

Na širem spisku su sljedeće rezervne igračice - golmanke Aleksandra Kecojević (Trebjesa) i Tijana Peruničić (Budućnost), krila Maša Kuzmanović i Tamara Radonjić (Budućnost) i Jovana Ajković (Zeta), bekovi Jovana Kalezić i Anđela Petrović (Budućnost) i Sanja Đikanović (Levalea), te pivot Andrea Brajović (Budućnost).

U stručnom štabu trenera Terzića su pomoćni trener Dragan Đurđevac, trener golmana Marina Rakočević i fizioterapeut Hamza Mehović, dok je tim lider Miodrag Bošković.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×