facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Niko nema takvo srce i osjećaj kada obuče dres sa državnim grbom kao mi"

seniori
"Igrala sam sa djevojkama iz cijelog svijeta, svima njima mnogo znače utakmice za nacionalni tim, ali vjerujte – niko nema takav osjećaj kao mi", kaže Andrea Klikovac.

Sve rukometašice imaju poseban motiv kada nastupaju za nacionalni tim, ali niko nema takvo srce i osjećaj kada obuče dres sa državnim grbom kao „lavice“, poruka je desnog beka Andree Klikovac koja će upisati drugi nastup na najvećoj svjetskoj smotri sportista.

Svi protivnici u grupi su dobro analizirani i s nestrpljenjem se očekuje nedjelja i prvi meč protiv Angole, nakon čega treba da se ide korak po korak do ostvarenja cilja, ističe Klikovac.

Izabranice selektorke Bojane Popović odradile su drugi trening u Tokiju, olimpijski ritam se polako hvata, početnu euforiju već bi trebalo da zamijeni mir i koncentracija na utakmice i na protivnice.

- Sve što je bilo ranije ostavljamo iza nas. Ovo je izmijenjena ekipa, koja će dati sve od sebe da ostvari mnogo bolje rezultate nego prije pet godina. Osim što sam pet godina starija i iskusnija, za mene je ovo i poznat osjećaj, ali jesu posebne Igre, jer smo u drugačijem sastavu, drugačija je atmosfera, dosta je novih lica. Ne bih, međutim, rekla da su neiskusne djevojke, jer je iza njih mnogo velikih utakmica u reprezentaciji, u Ligi šampiona. Jesu nove na Igrama, ali znaju šta je velika scena, a i poznajemo se dobro, dugo smo zajedno. Nije možda isti osjećaj kao na drugim takmičenjima, ali kada krenu borbe, misli su samo na utakmice, zaboravi se sve drugo. Igrala sam sa djevojkama iz cijelog svijeta, svima njima mnogo znače utakmice za nacionalni tim, ali vjerujte – niko nema takav osjećaj kao mi. Ovo je čista ljubav, mi ne igramo za Crnu Goru zbog novca, zbog sponzora. Igramo zato što volimo i što nas to čini ponosnim – kaže Klikovac.

Do početka olimpijskog turnira još je pet dana, Crnu Goru na startu čeka Angola, tu su Japan i Južna Koreja, uz Norvešku i Holandiju.

- Svaka utakmica će biti teška na svoj način. Japan, Angola i Koreja igraju manje poznat rzukomet, ali na Olimpijskim igrama smo, nema tu ko kome odgovara, ko ne – moramo igramo najbolje što možemo. Mislim da u tim mečevima uglavnom sve od nas i kako ćemo u tom momentu da odgovorimo protivniku - zaključuje Klikovac.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×