facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Kadeti izborili plasman u elitnu diviziju evropskog rukometa

seniori
Crna Gora izborila plasman u A diviziju pobjedom protiv Holandije (30:28) u finalu Evropskog prvenstva B divizije u Rigi.

Veliki uspjeh naših najboljih kadeta u Rigi – Crna Gora ide u elitnu diviziju evropskog rukometa.

U finalu Evropskog prvenstva B divizije, izabranici trenera Brana Božovića savladali su Holandiju 30:28 (13:14), upisali petu pobjedu u isto toliko mečeva u Rigi i u velikom stilu ispunili cilj plasmanom u elitnu diviziju.

Na putu do naslova šampiona, dva puta su slavili protiv Holandije (pobjeda i na startu grupne faze), te upisali pobjede u duelima protiv Turske, Kosova i domaćina Letonije, pa su pokazali da imaju veliki potencijal i da im je mjesto na smotri najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Holandija je imala minimalnu prednost nakon prvog poluvremena, mladi „lavovi“ su bili u zaostatku do sredine drugog poluvremena, kada su preokrenuli i prednost sačuvali do kraja meča. Dragašević je u 58. minutu donio dva gola prednosti (29:27), a iako je protivnik prišao na gol zaostatka, Nikolić je riješio sve dileme i postavio konačnih 30:28 za veliko slavlje u glavnom gradu Letonije.

Luka Vukićević je bio najefikasniji sa osam golova, Arsenije Dragašević je postigao sedam, a Luka Nikolić pet.

Po tri puta mrežu rivala zatresli su Vojislav Vukić, Radojica Čepić i Darko Pejović, dok je Luka Barjaktarović postigao jedan pogodak.

Golman Vasilije Vujović je imao 10 odbrana.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×