facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Lovćen ubjedljiv protiv Partizana u Tivtu, nova pobjeda Budućnosti

seniori
Lovćen, Budućnost Podgorica, Komovi, Berane 1949 i Rudar ostvarili pobjede u utakmicama 5. kola SBBet Prve lige.

Lovćen, Budućnost Podgorica, Komovi, Berane 1949 i Rudar ostvarili su pobjede u utakmicama 5. kola SBBet Prve crnogorske lige. Posljednji meč petog kola igra se u srijedu, Budvanska rivijera Budva dočekuje Jedinstvo.

Lovćen ima maksimalan učinak nakon pet odigranih mečeva, priliku da se izjednači sa braniocem naslova prvaka ima Budvanska rivijera Budva koja ima svih osam bodova iz dosadašnja četiri meča.

U derbiju 5. kola, Lovćen je rutinski stigao do pete pobjede. Cetinjani su u Tivtu savladali Partizan 34:24, iako su na poluvremenu imali samo gol prednosti (15:14).

Ponovo je blistao Igor Marković sa 13 golova, po pet su svom bivšem klubu dali Draško Kaluđerović i Nemanja Drakulović.

Vuk Mrvaljević je bio najbolji u timu Dejana Stjepčevića sa osam pogodaka.

U duelu dva velika rivala iz prošlogodišnje Druge lige, Budućnost Podgorice i Brskova, heroj je bio 18-godišnji Vasilije Pečurica.

Mladi golman je dobio šansu u finišu 1. poluvremena i bio najzaslužniji za veliki preokret Budućnosti, jer nije primio gol preko 17 minuta i omogućio svom timu da serijom 10:0 preokrene na 22:15.

Pečurica je odbranio 10 šuteva (dva od tri sedmerca), a samo šest puta je vadio loptu iz mreže.

U domaćem timu su najefikasniji bili Dejan Lipovina sa šest i Pero Pravilović sa pet golova, za goste su po četiri postigli Miloš Rakočević i Predrag Sošić.

Komovi su sa osam pogodaka Predraga Stojanovića i sedam Nemanje Milovića došli do pobjede u Danilovgradu (29:25), a domaćinu nije pomoglo ni 15 golova Miloša Krivokapića.

Berane 1949 je mnogo teže nego što se očekivalo savladalo mladu ekipu Sutjeske (27:25).

Nemanja Đurašković je dao šest, a Nemanja Marsenić pet golova za tim sa sjevera, dok je Nikšićane sa osam predvodio Aleksa Jokić.

U petak je Rudar slavio protiv Mornara 7 u Baru (30:27), a u posljednjem meču 5. kola Budvanska rivijera će u srijedu (18 sati) protiv Jedinstva pokušati da se izjednači sa Lovćenom na čelu tabele.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×