facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" protiv najdominantijeg tima planete u 21. vijeku

seniori
Francuska će biti rival izabranicima selektora Zorana Roganovića u srijedu (18 sati) u „Tauron areni“ u Krakovu na startu glavne runde.

Već na startu glavne runde Svjetskog prvenstva, najveći mogući izazov za „lavove“.

Protivnik je Francuska, aktuelni olimpijski šampion i najdominantija selekcija planete u 21. vijeku. Trostruki osvajač zlatne olimpijske medalje, šestostruki šampion svijeta i trostruki prvak Evrope – takva sila će biti rival izabranicima selektora Zorana Roganovića u srijedu (18 sati) u „Tauron areni“ u Krakovu.

U januaru prošle godine, Crna Gora je u Budimpešti hrabro parirala Francuskoj u glavnoj rundi Evropskog prvenstva, naročito u prvom poluvremenu.

Sada „lavovi“ žele da odigraju još odvažnije protiv velikana svjetskog rukometa i pokušaju da prirede senzaciju, koja bi ih ostavila u igri za plasman u četvrtfinale planetarne smotre.

„Ova ekipa je opravdala očekivanja i ostvarila najbolji rezultat na Svjetskim prvenstvima i na tome im čestitam. Od ovog trenutka kreću prave utakmice na kojima ćemo biti konkurentni i pokazati da ono čemu težimo, da se uključimo u vrh svjetskog rukometa, da možemo, pa iako smo oslabljeni neigranjem Nemanje Grbovića. I dalje vjerujemo, imamo planove i ambicije“, istakao je selektor Roganović.

On očekuje da naša selekcija može da parira Francuskoj. Francuzi su lako dobili sva tri meča u prvoj fazi, imaju četiri boda! Naši bi pobjedom napravili ogroman korak ka četvrtfinalu, ali je Francuska favorit.

„Smatram da smo i prošle godine odigrali dobar meč sa Francuskom i sada imamo iskustva igranja sa njima. Ono što malo brine, gledajući i analizirajući utakmicu njihovu sa Slovenijom, vidim da su im sudije jako naklonjene kao što su bile prošle godine protiv nas. To znači da se dosta gleda njihova jačina i moć u svjetskom rukometu. Na nama je da odigramo jaku odbranu potpomognuti mladim Ćorsovićem. Siguran sam da ćemo odigrati jako dobro“, kazao je Roganović i dodao:

„To je gotovo ista ekipa, isti igrači i maltene ista igra. U tri utakmice u Poljskoj su igrali onako rutinski i da su dobili igrajući koliko im je potrebno. Djelovalo je i da su uvijek kada je Slovenija stizala, oni dodali gas. Sa takvim ekipama stvarno je teško igrati, ali vjerujem da možemo, ako odigramo srčano i ako budemo vjerovali. Ja u to vjerujem, da možemo da dobijemo Francusku, da možemo da napravimo jedno veliko iznenađenje. Nama ta utakmica je jako bitna za četvrtfinale i stvarno bih volio da ova generacija pokaže da je spremna za to“.

Radojica Čepić vjeruje da će naši rukometaši pokazati da zaslužuju mjesto među najboljima.

„Imamo mnogo težak zadatak, igramo sa jednom od najboljih ekipa svijeta. To je šansa da pokažemo da zaslužujemo da budemo ovdje. Daćemo sve od sebe da se pokažemo u najboljem svjetlu i da odigramo kako je potrebno“, rekao je Čepić, koji priznaje da se mora bolje nego u prvoj fazi.

„Neke detalje u odbrani i napadu moramo da ispravimo, da više pomažemo jedni drugima nego do sada“.

Francuzi imaju sjajne igrače, parirali smo im dobro prije godinu na Evropskom prvenstvu.

„Drago mi je što imam šansu da igram protiv tako velikog igrača kao što je Karabatić, koji je postigao i osvojio sve što se može u svojoj karijeri. Velika je čast i iskustvo biti njegov suparnik. Ali, na terenu nema respekta ni za koga, tu smo protivnici“.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×