facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" hrabro parirale Norveškoj, domaćin u finišu do druge pobjede u EHF sedmici

seniori
Norveška slavila (27:23) u gradu Volda u drugom prijateljskom meču u okviru EHF sedmice, uz sjajan otpor "lavica".

„Lavice“ se iz Norveške vraćaju sa dva poraza, ali i pozitivnim utiskom poslije duela protiv šampionki Evrope i svijeta u okviru EHF sedmice.

Naročito se to može reći nakon drugog meča u kojem su natjerale domaćina da mora da strijepi za pobjedu do samog finiša, uz to dobije i vjetar u leđa od sudija, da bi slomio otpor hrabrih izabranica selektorke Bojane Popović... Norveška - Crna Gora 27:23 (15:12) u duelu koji je odigran u gradu Volda.

Crna Gora je u oba meča pokazala karakter, praktično bez pola tima zbog povreda važnih igračica, u najvećem dijelu 120 minuta dvomeča, sjajno parirala velikanu svjetskog rukometa koji je nastupio u sastavu koji je u novembru prošle godine osvojio titulu prvaka Evrope. Jasno je stoga, da je ovo okupljanje bilo uspješno, jer su „lavice“ opravdale renome treće selekcije Starog kontinenta...

Početak je bio sjajan, pa je Pavićević u 4. minutu pogodila za 3:1. Uslijedio je i najgori period igre u današnjem meču, dva promašena sedmerca, pet puta pogođen okvir gola i serija promašaja, što je Norveška kaznila da serijom 9:1, u 18. minutu povede 10:4. Do odlaska na odmor naše djevojke su prišle na tri gola – 15:12.

U nastavku ravnopravna borba i praktično gol za gol do finiša – Brnović je u 38. minutu pogodila za posljednje izjednačenje (17:17), a nada da se može napraviti čudo trajala je do 49. minuta kada je Despotović smanjila na gol (21:20). U finišu, detalji su presudili u korist domaćina...

Itana Grbić najefikasnija sa šest golova, dok su Jelena Despotović i Tatjana Brnović postigle po četiri. Ivana Godeč je tri puta zatresla mrežu rivala, Ivona Pavićević dva, a u strijelce su se još upisale Anastasija Marsenić, Tanja Ašanin, Matea Pletikosić i Nina Bulatović.

Marina Rajčić je upisala devet odbrana (sedam u drugom poluvremenu), a jednu intervenciju imala je Andrea Škerović.

Izjava selektorke Bojane Popović nakon poraza od Norveške

Iza nas je dobra sedmica koju smo iskoristile na najbolji mogući način i to protiv najbolje reprezentacije na svijetu. Protivnik je izazvao maksimalan pristup u oba meča, naročito u drugom u kojem smo im parirale tokom svih 60 minuta. Za razliku od prvog meča, danas smo napravile manje tehničkih grešaka, Norvežankama je zbog toga bilo teže, nijesmo im poklanjale golove i morale su da igraju do kraja da bi slomile naš otpor.

Sve djevojke su ostale zdrave i to je dodatni razlog za zadovoljstvo, pred kraj klupske sezone koji ih očekuje. Vidjeli smo neke igračice koje polako ulaze u reprezentaciju, neke koje su se vratile u nacionalni tim i spremamo se na pravi način za ono što nas očekuje do kraja godine, a najvažnije je svakako Svjetsko prvenstvo.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×