facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" u povlašćenoj poziciji na žrijebu za Svjetsko prvenstvo

seniori
Osvajačice bronzane medalje na EHF Euro 2022. godine su u povlašćenoj poziciji na žrijebu, a već je poznato da će u preliminarnoj fazi igrati u grupi B u švedskom Helsingborgu.

Crna Gora biće jedan od osam nosilaca na žrijebu za Svjetsko prvenstvo, koje se od 29. novembra do 17. decembra održava u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Kao osvajačice bronzane medalje na EHF Euro 2022. godine, „lavice“ su u povlašćenoj poziciji na žrijebu, a već je poznato da će u preliminarnoj fazi igrati u grupi B u švedskom Helsingborgu.

Žrijeb za planetarnu smotru biće održan 6. jula u Geteborgu, kada će biti određeni sastavi osam grupa.

Plasman u glavnu rundu izboriće po tri prvoplasirane selekcije, a Crna Gora u drugoj fazi, u okviru novoformirane grupe I u Geteborgu, ukršta sa grupom A čiji nosilac je domaćin Švedska.

Nakon glavne runde sa četiri grupe po šest selekcija, slijedi četvrtfinale, u kojem bi izabranice selektorke Bojane Popović u slučaju plasmana među osam najboljih, igrale u Herningu.

Potencijalni protivnici u četvrtfinalu bile bi selekcije iz grupe III, a koju formiraju selekcije iz grupa E i F, čiji nosioci su Danska i Njemačka.

Za Crnu Goru to će biti sedmo učešće na prvenstvima svijeta, a najbolji rezultat je peto mjesto osvojeno na šampionatu u Japanu 2019. godine.

Nosioci grupa na žrijebu za Svjetsko prvenstvo:
Švedska (grupa A, Geteborg), CRNA GORA (grupa B, Helsingborg), Norveška (grupa C, Stavanger), Francuska (grupa D, Stavanger), Danska (grupa E, Herning), Njemačka (grupa F, Herning), Španija (grupa G, Frederikshavn) i Holandija (grupa H, Frederikshavn).

facebook instagram twitter viber licenciranje
×