facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" ponovo na okupu, u kombinovanom sastavu putuju u Gvadelup

seniori
U ovoj akciji planiran je put u Gvadelup, jednu od francuskih prekomorskih teritorija, gdje će Crna Gora igrati protiv domaće selekcije.

„Lavovi“ su ponovo na okupu, ovog puta u kombinovanom sastavu i bez najboljih igrača koji su iznijeli teret kvalifikacija za EHF Euro 2024 u Njemačkoj.

U ovoj akciji planiran je put u Gvadelup, jednu od francuskih prekomorskih teritorija, gdje će Crna Gora igrati protiv domaće selekcije koju čine igrači koji nastupaju u prvoj i drugoj francuskoj ligi.

Sa spiska koji je ranije objavio selektor Vlado Šola, zbog povreda su otpali krilo Filip Vujović i bek Risto Vujačić, pa na ostrvo koje se nalazi u Karipskom moru putuje 14 igrača i to: golmani Nikola Matović i Haris Suljević, krila Luka Radović, Vojislav Vukić i Darko Đurković, pivoti Miodrag Ćorsović, Mihailo Šćekić i Luka Poje, te bekovi Vasilije Kaluđerović, Luka Vukićević, Arsenije Dragašević, Luka Barjaktarović, Radojica Čepić i Andrej Dobrković.

- Većina igrača na koje računamo za ovu akciju dolazi iz kadetske i juniorske reprezentacije, tako da je cilj da na djelu vidimo te momke, da ih promovišemo i pokušamo uklopiti u sistem rada A tima. Termin je dosta nezgodan, na kraju sezone i van svih kalendara, tako da je bilo i otkaza, jer klubovi nijesu srećni da sada dozvole igračima nastupe u nacionalnom timu. Međutim, moramo da iskoristimo i ovu akciju da afirmišemo igrače koji se nameću. Gvadelup je turistička destinacija, ali biće i rukometno zanimljivo tamo, jer igramo protiv selekcije koja u sastavu ima igrače iz klubova prve i druge francuske lige. Rukomet im nije nepoznanica i dobro su potkovani, jer svi igraju u Francuskoj – rekao je Šola.

Na spisku selektora Šole dakle, nalaze se igrači koji su imali manju minutažu u posljednjim akcijama nacionalnog tima, kao i oni koji do sada nijesu imali priliku da debituju za „lavove“ ili su bili u mlađim reprezentativnim selekcijama.

Crna Gora poziv za put u Gvadelup dobila je od proslavljenog francuskog rukometaša, jednog od najboljih odbrambenih igrača svih vremena Didije Dinara, danas trenera Ivrija, koji će biti domaćin našem nacionalnom timu tokom boravka na malom ostrvu u Karipskom moru.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×