facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Juniorska reprezentacija na pripremama u Sutomoru

seniori
Muška juniorska reprezentacija u Sutomoru se priprema za Svjetsko prvenstvo za igrače do 19 godina, koje će od 2. do 13. avgusta biti održano u Hrvatskoj.

Muška juniorska reprezentacija u Sutomoru se priprema za Svjetsko prvenstvo za igrače do 19 godina, koje će od 2. do 13. avgusta biti održano u Hrvatskoj.

Na pripremama generacije koju predvodi nekadašnji kapiten našeg državnog tima Draško Mrvaljević je 19 igrača i to golmani Lazar Sredanović, Dejan Čolović i Savo Vujović, krila Andrija Radovanović, Nikola Pejović, Mojaš Nikolić, Todor Bulatović i Edin Beharović, pivoti Božo Vujović i Viktor Suknović, te bekovi Milo Bakić, Andrija Jokić, Janko Kustudić, Matija Pejović, Lazar Ćorović, Filip Gazdić, Petar Radojičić, Enes Mulić i Igor Mrvaljević.

Pripremama će se naknadno priključiti Darko Đurković, Andrej Dobrković, Semir Feka i Dario Maslovar.

- Prošle sedmice smo imali nastup na turniru u Švajcarskoj, ne možemo da budemo zadovoljni rezultatima, ali treba imati u vidu to da smo se okupili poslije dužeg vremena i značajno oslabljeni.  Imamo dovoljno vremena do početka Svjetskog prvenstva, ali i problema koji nas prate tokom priprema. Naime, u odnosu na sastav koji je prošle godine nastupio na Evropskom prvenstvu u Podgorici, ove godine nemamo dvojicu igrača koji su igrali možda i najznačajnije uloge. Osim Mirka Latkovića koji je odlučio da nastupa za reprezentaciju Slovenije, značajan hendikep je teška pvoreda Radoša Premovića, koji ima problem sa leđima, zbog čega će još najmanje pola godine biti spriječen da se bavi rukometom. Međutim, moramo se fokusirati na momke koji su tu i koji naporno rade kako bi spremno dočekali veliki izazov koji nas očekuje na Svjetskom prvenstvu. Plan je da do 15. jula treniramo u Sutomoru, nakon čega ulazimo u završne dvije sedmice priprema za šampionat. Želim i da istaknem zahvalnost zaposlenima u hotelu „Sato“, gdje imamo sve što nam je potrebno, kao i hotelu „Del Medio“, gdje odrađujemo treninge u teretani – kazao je Mrvaljević.

Mrvaljević je istakao da su na pripremama u Sutomoru i trojica kadetskih reprezentativaca (generacija igrača rođenih 2006. godine) – Vuk Lalošević, Petar Kovačević i Danilo Gutić, kako bi se upoznali sa radom starije generacije.

U stručnom štabu su pomoćni trener Filip Popović, trener golmana Mile Mijušković, kondicioni trener Danilo Ćorić, kao i Miloš Kovačević koji je uključen u rad sa mlađim kategorijama.

Crna Gora će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi F protiv Norveške, Sjeverne Makedonije i Gruzije.

Na šampionatu će nastupiti 32 reprezentacije podijeljene u osam grupa, a ovo je prva crnogorska mlađa reprezentativna selekcija koja će nastupiti na planetarnoj smotri.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×