facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Veliki bod protiv Danske, juniorke imaju za čim da žale

seniori
Crna Gora osvojila veliki bod protiv Danske (29:29), malo nedostajalo da se priredi senzacija u rumunskom Mioveniju.

Tako malo je nedostajalo da se priredi senzacija protiv vicešampionki svijeta...

Iako su osvojile veliki bod protiv Danske, naše juniorke imaju za čim da žale, jer su propustile sjajnu priliku da ostvare treću pobjedu i grupnu fazu završe sa maksimalnim učinkom. Crna Gora - Danska 29:29 nakon sjajne borbe tokom svih 60 minuta.

Drama u rumunskom Mioveniju završena je remijem, nakon što je kapitenka Jelena Vukčević sa 30-ak metara šutirala pored gola, a poslije koraka koje je napravila Nilsen. Da je pogodila, Crna Gora u glavnu rundu prenijela bi maksimalna dva boda i bila na korak od senzacionalnog plasmana u polufinale....

Ipak, poslije dvije pobjede (Sjeverna Makedonija i Češka) i velikog remija protiv Danske, jasno je da generacija trenera Igora Markovića, ima kvalitet da igra protiv svih timova na smotri najboljih selekcija Evrope i da će imati što da pokaže i u nastavku šampiona.

U duelu protiv Danske, Crna Gora je dugo vremena jurila zaostatak, u finišu je protivnik imao i dva gola prednosti, ali se Vukčević i saigračice nijesu predavale, došle su do izjednačenja na 22 sekunde prije kraja kada je pogodila Kolić. Nilsen je napravila korake, a mlade „lavice“ stale na korak od čuda...

Vukčević i Anđela Milošević bile su najefikasnije sa po sedam golova, dok su po pet puta mrežu rivala zatresle Ema Kolić i Nikolina Marković. 

Andrea Škerović je upisala šest, a Marija Marsenić pet odbrana.

Ko će biti protivnici u glavnoj rundi, biće poznato večeras. Uoči posljednjeg kola u grupi C, Mađarska ima četiri, Francuska i Norveška po dva, dok je Srbija bez bodova.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×