facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Lovćen učesnik grupne faze EHF Evropske lige

seniori
Budućnost Podgorica će igrati u EHF Evro kupu, u ženskoj konkurenciji - ORK Rudar i Tivat učesnici EHF Evropskog kupa.

Sjajna vijest za crnogorski rukomet stigla je iz Beča – Lovćen će igrati u grupnoj fazi EHF Evropske lige!

Šampion Crne Gore imao je obezbijeđen plasman u treće po kvalitetu evropsko takmičenje - Evropski kup, Rukometni savez Crne Gore aplicirao je za dodatno mjesto za našu državu, a EHF odlučio da poveća broj timova u Evropskoj ligi, što je izuzetno značajno za naš klupski rukomet.

Zbog toga su šansu da igraju kvalifikacije dobili timovi iz 23 najslabije plasirane zemlje na rang listi, a plan je bio da se osam ekipa kroz kvalifikacije bori za mjesto u grupnoj fazi.

Ali, prijavili su se samo Vojvodina (Srbija), Izviđač (Bosna i Hercegovina) i Lovćen, koji su zbog toga direktno "ubačeni" u grupnu fazu, među 32 najbolje ekipe u drugom po rangu evropskom takmičenju.

A u kakvom će društvu biti Lovćen, govore imena učesnika - trofej brani Fuhse Berlin, učesnici Lige šampiona iz prošle sezone - Nant, Dinamo Bukurešt i Elverum, potom slavni Flenzburg, francuski Šamberi...

Izuzetno zvučna imena će se boriti i za pet mjesta kroz kvalifikacije - Rajn-Nekar Lever, dvostruki šampion Evrope - Vardar, aktuelni vicešampion Evropske lige - Granoljers, Hanover Branka Vujovića...

Crna Gora će imati predstavnika i u trećem po kvalitetu evropskom takmičenju – Budućnost Podgorica će takmičenje u EHF Evro kupu početi od druge runde, u kojoj su 64 kluba.

Uz Budućnost Bemax koja je učesnik EHF Lige šampiona, našu državu na evropskoj sceni, u konkurenciji rukometašica, predstavljaće ORK Rudar i Tivat koji će igrati u EHF Evropskom kupu i to od druge runde u kojoj su 64 kluba.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×