facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Crna Gora zauzela osmo mjesto, Brajović u idealnom timu prvenstva

seniori
Juniorke zauzele osmo mjesto na Evropskom prvenstvu u Rumuniji, pivot Andrea Brajović u idealnom timu šampionata.

Crna Gora je nastup na Evropskom prvenstvu za igračice do 19 godina u Rumuniji završila na osmom mjestu. U meču za plasman, izabranice trenera Igora Markovića poražene su od Švajcarske - 37:32.

Nastup na smotri najboljih selekcija Evrope bio je uspješan - ova generacija ponovila je rezultat sa prvenstva u Podgorici prije dvije godine, kada je u uzrastu do 17 godina, takođe, osvojila osmo mjesto. 

Izboren je i plasman na Svjetsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Sjevernoj Makedoniji, što predstavlja veliki uspjeh za Jelenu Vukčević i saigračice koje su u svim mečevima u Rumuniji pokazale da imaju veliki potencijal.

Nikolina Marković je bila najefikasnija u duelu protiv Švajcarske sa devet golova, dok su Ivana Vujadinović i Ema Kolić postigle po pet.

Marija Marsenić je meč završila sa 15 odbrana.

Andrea Brajović izabrana je u idealni tim Evropskog prvenstva za igračice do 19 godina u Rumuniji.

Pivot Brajović koja je postigla 19 golova našla se u odabranom društvu i dobila vrijedno individualno priznanje!

Osim nje, istakli su se i odlični bekovi Jelena Vukčević (47 golova), Nikolina Marković (42) i Anđela Milošević (25), krilo Ivana Vijadinović (25), druga pivotkinja Ema Kolić (18), golmanke Andrea Škerović i Marija Marsenić...

Titulu prvaka Evrope osvojila je Mađarska koja je u finalu savladala Dansku (35:26), dok je bronza pripala domaćinu Rumuniji koja je slavila protiv Portugala (39:32).

Meč za bronzanu medalju sudili su inače, arbitri iz Crne Gore - Stefan Ivanović i Marko Vujisić. Beranac i Podgoričanin su najmlađi od pet crnogorskih parova sa EHF značkom, a već dugo su na velikoj sceni...

facebook instagram twitter viber licenciranje
×