facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Crna Gora sedma u Evropi u uzrastu kadetkinja!

seniori
Crna Gora je sedma u Evropi u uzrastu kadetkinja! Kakav uspjeh za državu čije seniorke su bronzane sa posljednjeg EHF Euro 2022, a juniorke osme u Evropi.

Crna Gora je sedma u Evropi u uzrastu kadetkinja!

U meču za plasman na Evropskom prvenstvu za igračice do 17 godina u Podgorici, generacija koju predvodi trener Tatjana Jeraminok savladala je Holandiju (25:17) i na najbolji način završila uspješan nastup na smotri najboljih selekcija Evrope.

Kakav uspjeh za državu čije seniorke su bronzane sa posljednjeg EHF Euro 2022, a juniorke osme u Evropi. I sve to sa samo 430 registrovanih igračica u navedena tri uzrasta! Crna Gora je bez sumnje, rukometno čudo na mapi Evrope...

Silovit start naših djevojaka bio je najava ubjedljive pobjede – već u 5. minutu bilo je 5:0 poslije gola Elene Mitrović, nakon što je ista igračica treći put zatresla mrežu rivala, bilo je 6:1. Holandija je do odmora zaostatak smanjila na četiri gola – 12:8.

Sve je bilo riješeno nakon sjajnog početka drugog poluvremena – Anđela Guberinić je postigla tri vezana gola, nadovezale su se Mitrović i Dunja Jolić za dvocifrenu razliku (19:9) u 38. minutu.

Mitrović je proglašena za igračicu utakmice sa sedam golova, Anđela Guberinić je postigla četiri, a po tri Dunja Jolić i Ksenija Kuzman.

Sjajna je bila i Teodora Rončević koja je upisala 13 odbrana.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×