facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Počela pripremna faza projekta „Razvoj rukometa u vrtićima"

seniori
U sklopu prve aktivnosti, ekspert EHF-a Maida Arslanagić uputila je crnogorske stručnjake sa konceptom razvoja rukometa u vrtićima.

Počela je pripremna faza projekta „Razvoj rukometa u vrtićima" koji Rukometni savez Crne Gore realizuje uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF), nakon što je u septembru na kongresu u Bazelu potpisan ugovor sa „evropskom kućom rukometa“.

U sklopu prve aktivnosti, ekspert EHF-a Maida Arslanagić u teorijskom i praktičnom dijelu uputila je crnogorske stručnjake sa konceptom razvoja rukometa u vrtićima koji je definisao EHF, te dale smjernice o načinu rada sa djecom koja će u prvoj godini biti obuhvaćena projektom.

Šest crnogorskih trenera Bobana Krstović, Zorica Đurović, Dragan Đurđevac, Filip Popović, Miloš Perović i Bojan Deletić na osnovu dobijenih sugestija, a u saradnji sa Savezom, pripremiće koncept rada u prvoj godini projekta koji će od početka naredne godine biti realizovan u Podgorici, Cetinju i Nikšiću.

Na današnjem pokaznom predavanju koje je organizovano u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore, sa ekpertom EHF-a Arslanagić i crnogorskim trenerima, radila su djeca iz Rukometnog kluba Zeta.

Djeca uzrasta od tri do šest godina od eminentnih trenera, sadašnjih i bivših reprezentativaca, kroz navedeni projekat, biće u prilici da se upoznaju sa rukometom, nauče prve rukometne korake i već od najmlađih dana razvijaju ljubav prema sportu koji je jedan od najuspješnijih u našoj državi.

Nakon prve godine projekta koji će biti realizovan u tri grada, Savez i EHF trebalo bi da definišu okvir saradnje i za sljedeće dvije godine, kada bi projekat trebalo da bude sproveden u još šest rukometnih centara naše države.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×