facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" počinju pripreme za Svjetsko prvenstvo, na spisku 19 igračica

seniori
Na spisku je 12 igračica koje su osvojile bronzanu medalju na EHF Euro 2022, a pivot Bobana Klikovac vraća se u nacionalni tim nakon tri godine.

Na dan kada su prošle godine osvojile bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, „lavice“ počinju pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Dan uoči okupljanja, selektorka Bojana Popović objavila je spisak od 19 igračica koje će konkurisati za mjesto u nacionalnom timu na planetarnoj smotri, a na njemu nema debitantkinja.

Na spisku je 12 igračica koje su osvojile bronzanu medalju na EHF Euro 2022 (Rajčić, Batinović, Pavićević, Bulatović, Kadović, Brnović, Godeč, Popović, Grbić, Pletikosić, Malović i Nataša Ćorović), a pivot rumunske Korone Brašov Bobana Klikovac vraća se u nacionalni tim nakon tri godine i nastupa na Evropskom prvenstvu 2020.

Ukoliko se izbore za mjesto u timu za planetarnu smotru, prvi nastup na velikim takmičenjima upisaće Nada Ćorović, Jelena Vukčević i Anastasija Marsenić.

Reprezentacija će do petka trenirati u Podgorici, nakon čega putuje za Poreč, gdje će odigrati kontrolne mečeve protiv domaćina Hrvatske i selekcije Konga.

Iz Hrvatske, „lavice“ putuju za Helsingborg, gdje 30. novembra duelom protiv Kameruna počinju nastup na Svjetskom prvenstvu. Rivali u grupi su još Paragvaj i Mađarska, a plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije.

Za Crnu Goru to će biti sedmo učešće na planetarnim smotrama, a najbolji rezultat ostvaren je 2019. osvajanjem petog mjesta na prvenstvu u Japanu.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×